TEMA BROJA u trećem izdanju časopisa „Doktor Todor savetuje“ je STERILITET, problem sa kojim se suočava blizu 15% bračnih parova. Posebno zabrinjava činjenica što se broj neplodnih mladih bračnih parova povećava iz dana u dan. To je problem koji ne treba da ostane unutar porodice, to je problem nacije. Srbija spada u deset država koje beleže najdramatičniji pad broja stanovnika. Svakog dana nas je manje za 99 ljudi što znači da dnevno izgubimo tri puna razreda prvaka.

U ovom broju, u okviru rubrike Bolesti savremenog doba, čitaćete o DIJABETESU -PANDEMIJI 21. VEKA! Dijabetes nazivaju i tihim ubicom, jer je reč o podmukloj bolesti koja zauzima peto mesto na listi bolesti koje vode u sigurnu smrt.  Koji su simptomi i znaci koji upozoravaju da treba proveriti nivo šećera u krvi, da li je insulinska terapija jedini izlaz i kakva ishrana je ključni faktor u terapiji dijabetesa SAZNAJTE U OVOJ RUBRICI.

Sredinom maja obeležava se Međunarodni dan sećanja na osobe preminule od AIDS-a, te smo u okviru rubrike Kalendar zdravlja za vas izdvojili DRAMATIČNU I POUČNU ISPOVEST intravenskog zavisnika droga koji je posle dugogodišnje borbe izgubio bitku sa sidom. Ova priča treba da posluži svim mladima kao nauk da nikada ne krenu tim putem, jer droga nije igračka, bez obzira na vrstu. Ne postoji štetna i manje štetna droga.

Infekcija mokraćnih puteva jedna je od najčešćih infektivnih bolesti. U rubrici lekovitim biljem do boljeg zdravlja pročitajte kako na prirodan način, uz pomoć biljaka možete rešiti tegobe pri mokrenju koje prate infekciju urinarnih puteva.

 

Rak je bolest nesrećnih” naslov je teme kojom je predstavljena rubrka O kanceru iz drugačijeg ugla. Utučenost, nezadovoljstvo sobom i hroničan pesimizam skoro uvek završavaju onkološkim oboljenjem. Treba promeniti pogled na život, radovati se svakom novom danu. Shvatimo da je naš život takav kakav jeste da bismo našli smisao u njemu. Ta i takva pomirenost donosi duševno i telesno zdravlje.

Rubrika zanimljivosti posvećena je SPORTISTIMA, sa posebnim apelom da uvek osluškuju telo i nikada ne idu preko svog maksimuma. Ignorisanje alarma koje vam telo šalje direktni je atak na zdravlje, a neretko može se završiti i smrtnim ishodom.

Nabavite svoj primerak časopisa na vreme!

Cena časopisa je 150 din i možete ga kupiti u ul. Kneza Danila br. 8 u Beogradu ili u apoteci IBIS u Novom Sadu, ul. Bulevar oslobođenja br.4.

Časopis možete poručiti i na kućnu adresu putem webshopa ili pozivom na brojeve: 011 33 41 622 i 011 33 41 644. Troškovi dostave časopisa na kućnu adresu su 180 din (BEX kurirska služba, isporuka je direktno na vrata, sa potvrdom o prijemu i registracijom u sistemu).

Nadamo se da ćete uživati čitajući i da ćete nam svojim pozitivnim kritikama, sugestijama i komentarima pomoći, da iz broja u broj, budemo sve bolji. Hvala Vam što pratite i podržavate naš rad.