Herpes  zoster je još uvek enigma za mnoge lekare. Sve što se za vreme studija o herpes zosteru uči jeste da on nastaje kao posledica reaktivacije latentnog virusa kod osoba koje su preležale varičelu, da se javlja u vidu jednostranog osipa, da je praćen intenzivnim bolom i da je jedini lek za njega aciklovir. Na herpes zoster se vrlo retko misli, a zapravo ovaj virus može biti uzročnik mnogih bolnih jednostranih manifestacija koje nisu praćene osipom. Simptomi poput jednostranog žarenja, pečenja, bola, koji zahvata jednu polovinu tela, glave ili čak genitalnih organa uvek treba povezivati sa delovanjem herpes zoster virusa.

Prevencija je najvažnija!

Virus herpes zoster je prisutan u organizmu kod svih nas, kao i mnogi drugi virusi, bakterije, gljivice. Čovekov organizam ima sjajno organizovanu odbranu, imunokopetentne ćelije koje ne dozvoljavaju reaktivaciju ovih mikroorganizama i nastanak bolesti. Međutim, usled jakog stresa, nekvalitetne ishrane, psihičkog ili fizičkog zamora, dolazi do sloma odbrambenih moći organizma, virusi uspevaju da nadvladaju odbranu i prelaze iz jednog latentnog, uspavanog stanja u stanje pune aktivacije dovodeći do tegoba. To nam govori da je najvažniji vid prevencija, održavanje imunokopetentnih ćelija jakim i sposobnim da unište i ne dozvole nastanak bolesti. Ne postoji bolji način za to, nego korišćenjem ekstrakta lekovitih biljaka i to onih biljaka koje imaju snagu i energiju da opstaju u najsurovijim klimatskim i geografskim uslovima, kao što je slučaj sa korovskim biljkama, poput maslačka koji je glavni sastojak Todoxinovih preparata.

Za sve informacije, konsultacije iz oblasti pirodne medicine i/ili preporuke za korišćenje Todoxinovih preparata, možete nas pozvati na brojeve telefona: 011 33 41 644; 011 33 41 622 i 069 23 22 618.

Od sada Vam je na raspolaganju i CHAT FORMA, zarad još lakše i brže komunikacije. Naš stručni tim ovim putem, biće Vam na raspolaganju za potrebne savete i preporuke.