Prema najnovijim podacima Svetske zdravstvene organizacije i Međunarodne agencije za istraživanje raka, opterećenje malignim bolestima u svetu je u porastu, a očekuje se da će do 2032. godine oboleti 25 miliona ljudi širom sveta.

Srbija se među 40 ocenjivanih zemalja Evrope svrstava u grupu zemalja sa srednjim rizikom oboljevanja (nalazi se na 12. mestu) i visokim rizikom umiranja od malignih bolesti u Evropi (na drugom mestu odmah posle Mađarske). Za godinu dana od raka u Srbiji umre više od 20.000 osoba.  Žene najčešće oboljevaju od raka dojke, raka debelog creva i raka grlića materice, dok je kod muškaraca najčešći rak pluća, rak debelog creva i rak prostate.

Kampanje sprovođenja preventivnih pregleda nisu dale rezultate koje smo očekivali. Vreme je da se okrenemo PRIMARNOJ prevenciji. Vreme je da zdravlje uzmemo u svoje ruke. A šta je zapravo primarna prevencija?

To je ono što svaki pojedinac može da uradi svakoga dana za sebe, za svoje zdravlje i zdravlje onih koje voli. Hrana koju jedemo, imunitet i tehnike savladavanja stresa ključni su za očuvanje zdravlja.

Živimo u vremenu u kom je stres nemoguće izbeći, ali moramo da naučimo kako da ga savladamo, da ga kanališemo. Da imamo ventil. A zašto je IMUNITET važan? NK ćelije imunog sistema (podvrsta limfocita) detektuju i liziraju svaku virusom inficiranu ćeliju i svaku tumorsku ćeliju sprečavajući nastanak kancera.

Da li ste znali da je 1989.godine sprovedeno istraživanje na Karolinska Institutu u Stokholmu koje je pokazalo da je Todoxin snažan aktivator ljudskih NK ćelija? Više od 70% naših korisnika su onkološki bolesnici. Hajde da i ovu statistiku promenimo i da o važnosti imuniteta mislimo pre nego što se razbolimo!

U naredna tri dana (4., 5. i 6. februara) poklanjamo POPUST od 20 % na kupovinu preventivnog paketa (Todoxin br. 2 kaša, Todoxin br. 2 kapsule i Todoxin imunostabilizator 2L). Maslačak i aloja arborescens su dve najzastupljenije biljke koje ulaze u sastav ovih preparata. Naučna istraživanja su pokazala da ove dve biljke imaju odlična antikancerogena svojstva.

Ovaj popust bi trebalo da iskoriste svi, a posebno:

– osobe koje su ranije bolovale od tumorskog oboljenja, sa ciljem sprečavanja pojave recidiva;

– osobe koje imaju genetsku predispoziciju da od kancera obole;

– osobe koje su zbog prirode posla izložene dejstvu potencijalnih karcinogena;

– osobama koje su izložene svakodnevnom stresu, sedentarnom načinu života, udruženim sa lošom ishranom.

Popust možete iskoristiti kupovinom putem web shopa ili u našim radnjama u Beogradu:

  • Dečanska br.7 (radnim danima od 10h do 20h, subotom od 10h do 16h);
  • TC Milenijum, lokal br.56 (radnim danima od 10 do 17h);
  • Kneza Danila br.8 (radnim danima od 09h do 18h, subotom od 09h do 15h).